MHP dao jamstva uzgajivačima peradi

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2019. u 21:59
Ukrajinci obećavaju širenje brendova na nova tržišta

Novi ukrajinski vlasnik Perutnine Ptuj obećao je proširenje uzgojnih kapaciteta u suradnji s peradarskom zadrugom Ptuj, te najavio intenzivan investicijski ciklus .

Nakon ulaska ukrajinske MHP Grupe u strateško vlasništvo Perutnina Ptuj Grupe, nova Uprava- Enver Šišic, predsjednik, Jevgenij A. Dranov i David Visenjak, članovi menadžmenta, susreli su se s predstavnicima sindikata i  rukovodstvom Perutnine te menadžmentom uprave peradarske zadruge Ptuj. 

Predstavljeni su planovi za daljnji razvoj Perutnine Ptuj, koja posluje i u Hrvatskoj, nakon ulaska novog vlasnika.

Dana su jamstva za jačanje postojećeg poslovnog modela uz intenzivan investicijski ciklus. Investicije će se prvenstveno usmjeriti na unaprjeđenje proizvodnje, proširenje uzgojnih kapaciteta u suradnji s peradarskom zadrugom Ptuj te jačanje tržišne pozicije popularnih brendova Perutnine Ptuj u regiji, kao i širenje na nova tržišta.

U budućnosti će nastojati osigurati otvaranje novih radnih mjesta uz stalno poboljšanje radnih uvjeta.

Na sastanku s Upravom, peradarska zadruga Ptuj dobila je jasna jamstva kako će se planirani rast proizvodnje odvijati u okviru postojećeg poslovnog modela i nastavka dobre suradnje s uzgajivačima.

Tim povodom, menadžment Perutnine Ptuj pozvao je zadrugu na proširenja baze uzgajivača budući da oni pokazuju potencijal za rast. 

Komentirajte prvi

New Report

Close