Metalskoj industriji razvojni centar

Direktorica razvojne agencije REDEA-a Sandra Polanec Marinović, Foto: V. Ž. Rogulja / Pixsell Direktorica razvojne agencije REDEA-a Sandra Polanec Marinović, Foto: V. Ž. Rogulja / Pixsell

Direktorica REDEA-a Sandra Polanec Marinović kaže da se na pripremi projekta radi pet godina, a i cijela dokumentacija je također financirana iz EU fondova.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je financiranje strateškog gospodarskog projekta Međimurske županije, razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju, nazvanog “Metalska jezgra”. U Međimurje tako stiže 31,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava.

“Čestitam cijelom timu djelatnika Županije koji su posljednjih nekoliko godina prolazili vrlo komplicirana i stroga pravila Europske komisije. Ovo je jedan od najznačajnijih projekata jer prvi put u povijesti Međimurja osnivamo istraživačku ustanovu povezanu sa znanstvenom izvrsnošću koja će uskoro zaživjeti u prostoru Centra znanja Međimurske županije, u bivšoj vojarni. Cilj je povećanje konkurentnosti metalske industrije na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske, a time stavljamo naglasak na zanimanja koja imaju visoku dodanu vrijednost”, kaže župan Matija Posavec. Projekt će trajati 21 mjesec, a u tom roku obnovit će se i preurediti ruševni objekt bivše jahaone i nabaviti napredna tehnološka oprema za provođenje istraživačkih projekata.

Direktorica REDEA-a Sandra Polanec Marinović kaže da se na pripremi projekta radi pet godina, a i cijela dokumentacija je također financirana iz EU fondova.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve