Menadžeri uče tajne zanata po receptima Clintona i Busha

Autor: Marta Duić , 04. ožujak 2015. u 15:01
Bill Clinton i George W. Bush

Na dodjeli diploma po završetku šestomjesečnog treninga polaznike će osobno pozdraviti Bill Clinton i George W. Bush.

Menadžersko usavršavanje u svijetu američkog biznisa već je dugo "must have", ali prošlog tjedna svi oni kojima je san postati idealan lider u svojoj branši dobili su pionirski trening program kakav dosad nije bio na raspolaganju profesionalcima najmoćnijeg svjetskog gospodarstva.

Riječ je o Presidential Leadership Scholars programu koji polaznicima omogućava uvid u tajne liderstva po receptu američkih predsjednika  poput Georgea W. Busha i Billa Clintona. Prva generacija od 60 polaznika već je počela proučavati "cake" kojima su se koristili timovi predsjedničkih kampanja, a kasnije i službene administracije čelnika Sjedinjenih Američkih Država. O tome će im osobno govoriti vodeći ljudi predsjedničkih timova.  Kako prenose tamošnji mediji, ovaj program je prije svega namijenjen profesionalcima s najmanje 10 godina radnog iskustva, koji se mogu pohvaliti zavidnim popisom poslovnih postignuća, ali žele dodatno izbrusiti svoje upravljačke vještine. 

 

60polaznika

započelo je školovanje prošlog tjedna

Bonus za polaznike
"U nastavi se koriste arhive predsjedničkih centara i svih raspoloživih izvora koji prikazuju presudne trenutke vezane za liderstvo i donošenje odluka svake pojedine predsjedničke administracije. U to su uključeni i podaci o tome kako se svaki od predsjednika hvatao u koštac s brojnim izazovima",  navodi se u službenoj objavi s web stranica spomenutog programa. Bonus za polaznike ovog inovativnog programa je činjenica da će na dodjeli diploma po završetku treninga sudionike osobno pozdraviti Bil Clinton i George W. Bush.  

Za ovaj debitantski profesionalni trening 60 polaznika odabrano je između čak 900  prijavljenih. "Polaznici koji su trening počeli 24. veljače odabrani su zbog želje da svoje liderske sposobnosti uzdignu na višu razinu kako bi pomogli svojim kompanijama, organizacijama, zajednicama i cijeloj državi", stoji u službenom priopćenju na internet stranicama  The Presidential Leadership Scholars programa. Pritom se pojašnjava da će se trening sastojati od cca 100 sati tijekom kojih će se proučavati ekspanzivne teorije liderstva kroz konkretne primjere iz predsjedničkih mandata spomenutih američkih vođa. 

Diplome u srpnju
Sudionici će ovoga mjeseca učiti u Predsjedničkom centru William J. Clinton, mjesec kasnije sele se George W. Bush centar, svibanj će provesti centru Lyndon B. Johnson, da bi posljednjeg mjesec programa posjetili H.W. Bush predsjedničku knjižnicu. Diplome će im biti dodijeljene u srpnju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close