Melania Trump privlači turiste u Sloveniju

U Sevnici, rodnom mjestu američke Prve dame, nudi se desert od jagoda Melania, torta First Lady i 'predsjednički hamburger' U Sevnici, rodnom mjestu američke Prve dame, nudi se desert od jagoda Melania, torta First Lady i 'predsjednički hamburger'

Broj stranih gostiju prošle godine porastao za 17 posto, Amerikanaca 24 posto više.

Broj stranih turista koji su prošle godine posjetili Sloveniju porastao je za gotovo 17 posto i iznosio je 3,4 milijuna, objavili su slovenski mediji, što je brojka koju je u velikoj mjeri potaknula činjenica da je američka Prva dama Melania Trump rođena u toj zemlji.

Slovenija se također uspješno predstavila kao sigurna i zelena destinacija u srcu Europe koja nudi Jadransko more, ali i planinska odredišta. Zemlja je 2017. zabilježila četvrtu po redu uspješnu turističku godinu s ostvarenim rekordnim turističkim brojkama. Melania Trump rođena je u slovenskom gradiću Sevnici, u jugoistočnom dijelu Slovenije, otkuda je krenula u svijet ostvarivši karijeru modela i preselivši se u SAD.

Zanimanje inozemne javnosti za Sloveniju nakon što je u Bijelu kuću ušao "najslavniji slovenski zet" jako je poraslo pa su priliku, osim za turističku reklamu, dobili i neki slovenski ugostitelji i obrtnici, makar ih je Melania preko svoje odvjetnice upozorila da su i Melania i Trump zaštićeni kao brend i da ne bi smjeli zlorabiti njihova imena u komercijalne svrhe. U Sevnici je međutim postao popularan desert od jagoda što ga je lokalni slastičar nazvao Melania, pojavila se i torta First Lady, a u novoj kulinarsko-turističkoj ponudi našao se čak i "predsjednički hamburger".

Riječ o slučajevima koji su simpatični i američkoj Prvoj dami te nije pokrenula sudske postupke. Većina stranih turista dolazi iz Italije, Njemačke i Austrije, pri čemu broj njemačkih turista raste godinu za godinom za 26 posto. Broj turista koji pristižu iz SAD-a porastao je samo u studenome prošle godine za 24 posto. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve