Meksiko šalje robu u Kinu preko Alibabe

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2017. u 14:21
Predsjednik Enrique P. Nieto sa suprugom A. Riveromreuters

Tijekom posjeta Pekingu potpisan sporazum s internetskim trgovcem.

Meksička vlada objavila je da je potpisala sporazum s kompanijom Alibaba kojim će meksičkim proizvodima i uslugama, posebno onima malih i srednjih proizvođača, osigurati pristup platformi kineskog diva za internetsku trgovinu.

Vijest o potpisivanju sporazuma s Alibabom objavljena je u srijedu, na kraju posjeta meksičkog predsjednika Enriquea Pene Nieta Kini u čijem su fokusu bili razgovori o trgovini i ulaganjima u sklopu strategije pronalaženja novih tržišta za meksičke proizvode.

Tokom posjeta meksičkog predsjednika Kini zamjenik kineskog ministra trgovine Wang Shouwen kazao je da bi Kina mogla biti zainteresirana za sklapanje sporazuma s Meksikom o slobodnoj trgovini. Budući da je američki predsjednik Donald Trump u više navrata prijetio raskidom Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA), koji čini temelj za 1,2 bilijuna dolara vrijednu trgovinsku razmjenu između Meksika, SAD-a i Kanade, vlada na čelu s predsjednikom Penom Nietom intenzivirala je potragu za novim kanalima trgovine.

SAD, Kanada i Meksiko zaključili su u utorak drugi krug pregovora o modernizaciji NAFTA-e i vodeći dužnosnici ustvrdili su da je postignut napredak.     

Komentirajte prvi

New Report

Close