Meksiko brže raste, unatoč Trumpu

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2017. u 21:59
Foto: Umjesto 1,3 do 2,3 posto, ekonomija će ove godine rasti između 1,5 i 2,5 posto / REUTERS

U prvom tromjesečju gospodarstvo je poraslo 0,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca zahvaljujući ponajprije poljoprivrednom i uslužnom sektoru.

Meksiko je povisio procjenu ekonomskog rasta u ovoj godini uz obrazloženje da su aktivnosti u prvom tromjesečju rasle snažnije nego što se početno procjenjivalo, unatoč strahovanjima od nepovoljnog utjecaja trgovinske politike američkog predsjednika Donalda Trumpa. U ministarstvu gospodarstva sada procjenjuju da će aktivnosti ove godine porasti između 1,5 i 2,5 posto, u odnosu na ranije procijenjenih 1,3 do 2,3 posto. “Otpornost gospodarstva na vanjske šokove očitovala se u neočekivano dobrim rezultatima u prvom tromjesečju, što je rezultiralo podizanjem procjene rasta privatnog sektora”, navodi se u priopćenju.

U prvom tromjesečju gospodarstvo je poraslo 0,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca zahvaljujući ponajprije poljoprivrednom i uslužnom sektoru. Očekuje se da će pregovori SAD-a, Meksika i Kanade o izmjenama Sporazuma o slobodnoj trgovini u Sjevernoj Americi (NAFTA) početi u kolovozu.

Komentirajte prvi

New Report

Close