“Meggle BiH” tvrdi da u njihovu mlijeku nema aflatoskina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 14:41
Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Iz tvrtke “Meggle BiH” su istaknuli kako žele izvijestiti javnost o svim poduzetim mjerama opreza.

Mljekara “Meggle” iz Bihaća u Bosni i Hercegovini priopćila je u srijedu kako su dodatne provjere provedene u njenim pogonima pokazale da u uzorcima mlijeka koje se tamo pakira nema tragova prisutnosti aflatoksina.

Reagirajući na navode iz Hrvatske kako su u nekim pošiljkama “Meggleova” mlijeka pronađene povećane koncentracije otrova iz plijesni koji može izazvati kancerogene promjene u organizmu, iz tvrtke “Meggle BiH” su istaknuli kako žele izvijestiti javnost o svim poduzetim mjerama opreza. “Odmah po prvoj objavi vijesti u elektroničkim medijima u Hrvatskoj svoje smo proizvode poslali na analizu u certificirani i ovlašteni laboratorij. Analize su pokazale da u mlijeku i mliječnim proizvodima proizvedenim u Meggle mljekari u Bihaću nema tragova aflatoksina”, stoji u priopćenju.

Iz “Meggle BiH” ističu kako će njihovi stručnjaci i dalje biti u aktivnoj vezi s proizvođačima mlijeka i s predstavnicima ovlaštenih laboratorija s ciljem provedbe pojačanih i dodatnih kontrolnih mjera nad sirovinama i gotovim proizvodima u cilju zaštite potrošača. Bihaćki pogoni njemačkog prehrambenog diva “Meggle”, uz tvrtku “Mlijekoprodukt” iz Bosanske Dubice, najveći su izvoznici prerađenog mlijeka na tržište Hrvatske.

Prema podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, ova dva proizvođača na hrvatsko su tržište u 2012. godini plasirali najveći dio od 40 milijuna litara mlijeka proizvedenog u BiH za izvoz.

Komentari (1)
Pogledajte sve

istu tu priču su imali do ovog tjetna u Meggleu Osijek pa…
A da u BiH nema aflatoksina, a u istom tom mlijeku koje se puni u Meggleu Osijek ima bolesno najvišu koncentraciju… e za to vjerovatno ne bi trebao biti nitko kriv1 pa ni Meggle!?

New Report

Close