McDonald’s savjetuje zaposlenicima da izbjegavaju “fast food”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. prosinac 2013. u 13:00
Thinkstock

Najveći svjetski lanac brze hrane McDonald’s savjetovao je svojim zaposlenicima da se, umjesto hamburgera, prženih krumpirića i gaziranih sokova, radije odluče za zdravije obroke ako žele ostati zdravi i vitalni.

 Najveći svjetski lanac brze hrane McDonald's savjetovao je svojim zaposlenicima da se, umjesto hamburgera, prženih krumpirića i gaziranih sokova, radije odluče za zdravije obroke ako žele ostati zdravi i vitalni.

Na službenoj internetskoj stranici namijenjenoj zaposlenicima lanca, upozorava se da prekalorična i premasna brza hrana dovodi do pretilosti i s njom povezanih bolesti, a osoblju savjetuje da se hrani na drugim mjestima gdje se serviraju salate, juhe i povrće.

Osim pržene hrane, upozorava se i na opasnost dodataka poput sira, slanine i majoneze, koji su inače dio svakodnevne McDonald'sove ponude.

Savjet je ilustriran i grafičkim prikazom "nezdravog" i "zdravog" izbora, a u tom drugom nema specijaliteta po kojima je poznat američki lanac restorana brze hrane.

"Teško je zdravo se hraniti ako često jedete u fast food restoranima, koji uopće ne nude namirnice sa smanjenim udjelom masnoće", navodi se na stranici na kojoj je prethodno bio objavljen i savjet zaposlenima da si potraže dodatni posao kako bi mogli "spojiti kraj s krajem".

Još nije jasno tko je odgovoran za ovakve savjete, a glasnogovornik McDonald'sa ogradio se od navedenog tvrdeći da je "izvađeno iz konteksta".

Komentari (2)
Pogledajte sve

McDonald’s moli zaposlenike da izbjegavaju fast food:

http://www.tportal.hr/vijesti/biznis/306498/McDonald-s-moli-zaposlenike-da-izbjegavaju-fast-food.html [tportal.hr]

Pametnom dosta:

http://dnevno.hr/zdravlje/109750-pametnome-dosta-mcdonald-s-upozorava-svoje-zaposlenike-da-ne-jedu-brzu-hranu.html [dnevno.hr]

McDonald’s ugasio stranicu:

http://www.index.hr/black/clanak/mcdonalds-ugasio-stranicu-nakon-savjeta-zaposlenicima-koji-su-izazvali-buru-na-internetu/718374.aspx [index.hr]

“Ako često jedete”..tu je sva poanta. A Hrvati tamo ne jedu često jer si često to ne bi ni mogli priustit jer iako je jeftiniji od klasičnih resta nije baš jeftin…

New Report

Close