Matijević otvorio novu klaonicu i farmu svinja

Autor: Poslovni dnevnik , 30. rujan 2015. u 21:59
Primjenjuju se novi europski standardi

Klaonica vrijedna 5 milijuna eura najbolja je u Srbiji.

Industrija mesa Matijević iz Novog Sada, u vlasništvu Petra Matijevića, priopćila je da je investicija u novu liniju za klanje svinja kapaciteta 300 komada na sat zaokružena, a radovi na montaži započeti početkom lipnja ove godine završeni u rekordnom roku.

Klaonicu njemačke tvrtke Banss, vrijednu 5 milijuna eura, odobrila je veterinarska inspekcija bez primjedbi čime su formalno ispunjeni svi veterinarsko-sanitarni uvjeti za rad novog postrojenja. "Ova suvremena i tehnološki najopremljenija klaonica u Srbiji, čiji standardi će se u Europi primjenjivati tek od 2019. potvrdila je da red, rad i disciplina, dobri poslovni potezi kao i dobra organizacija rada moraju dati rezultate", navodi se iz IM Matijević.

Istovremeno s tom investicijom IM Matijević je posljednjih mjeseci investirala i u stočarsku proizvodnju i izgradnju novih farmi tako da ovih dana pušta u rad potpuno obnovljenu farmu svinja u Banatskom Karlovcu kapaciteta 30.000 svinja godišnje. Planovi najveće srpske mesne industrije, koja se priprema za konkurentsku utakmicu s njemačkim Tönniesom, su da i dalje ulaže u domaću stočarsku proizvodnju, prateći potrebe nove klaonice, kao da i dalje prati svjetske standarde u tom području. 

Komentirajte prvi

New Report

Close