Matijević kupio Poljoprivredu

Autor: Poslovni dnevnik , 17. rujan 2015. u 21:59
Petar Matijević širi vlasništvo

Tvrtka koja ima 2400 hektara zemljišta plaćena je 11 mil. eura.

Novosadska Industrija mesa Matijević, u vlasništvu Petra Matijevića, kupila je na javnoj prodaji tvrtku Poljoprivreda u stečaju iz Sente po početnoj cijeni od 11 milijuna eura.

IM Matijević se jedini prijavio na oglas za javnu prodaju tvrtke Poljoprivreda. Raniji većinski vlasnik tog poduzeća, s kojim je ugovor raskinut 2011. godine, bio je kontroverzni poduzetnik Mile Jerković iz Bačke Topole koji je Poljoprivredu kupio u mnogo boljem stanju za samo dva milijuna eura, piše novosadski Dnevnik. Poljoprivreda, osim farmi, ima u vlasništvu 541 hektar poljoprivrednog zemljišta i sustav za navodnjavanje na državnom zemljištu na površini od 2400 hektara, koje je tvrtka dosad koristila.

Stečajni upravitelj Poljoprivrede Slobodan Ostojić izjavio je da je uspjela stabilizacija tvrtke, te da će prodaja Poljoprivrede za 11 milijuna eura omogućiti da se izmire dugovi, koji iznose između 9 i 10 milijuna eura, odnosno svi vjerovnici bit će u potpunosti isplaćeni. "Nadamo se da će novi vlasnik još više unaprijediti rad, svinjogojsku i govedarsku farmu i zaposliti nove radnike", dodao je Ostojić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close