Srpski "kralj mesa" gradi veliku hladnjaču za višnje koja će zaposliti najmanje 200 radnika

Višnje iz Zrenjanina izvozit će se u Europsku uniju/Marijan Sušenj/PIXSELL Višnje iz Zrenjanina izvozit će se u Europsku uniju/Marijan Sušenj/PIXSELL

Kapacitet hladnjače bit će 15.000 tona, a ukupna investicija procjenjuje se na 20 milijuna eura. MPZ Agrar planira i nasade voća na oko 1000 hektara.

Tvrtka MPZ Agrar iz Novog Sada, dio Industrije mesa Matijević, u vlasništvu Petra Matijevića, potpisala je s Gradom Zrenjaninom ugovor o kupovini 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor MPZ Agrar Željko Radanović i direktoricaa Industrije mesa Matijević Branka Grubor, javlja B92. Na kupljenoj parceli, kako je najavljeno, bit će izgrađena najveća hladnjača u tom dijelu Vojvodine u kojoj će se skladištiti višnje i povrće.

Kapacitet hladnjače bit će 15.000 tona, a ukupna investicija procjenjuje se na 20 milijuna eura. MPZ Agrar planira i nasade voća na oko 1000 hektara, od kojih oko 300 na području Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina ocenio je tu investiciju izuzetno značajnom, jer će jedna domaća kompanija uložiti ne samo u industrijsku proizvodnju, već u razvoj poljoprivrede i agrara. 

Direktor MPZ Agrar Željko Radanović rekao je da će gradnja hladnjače početi na proljeća, a radovi bi trebali biti završeni za godinu i pol. "Bit će zaposleno najmanje 200 radnika. Obavljat ćemo i otkup povrća i višnje od kooperanata, a višnje iz hladnjače će se izvoziti na tržište EU", rekao je Radanović. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve