Masovni pozivi na bojkot Barille, vlasnik se ispričava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2013. u 12:53
Thinkstock

Američki i međunarodni zagovornici prava gay populacije pozivaju na bojkot talijanske tjestenine Barille.

Američki i međunarodni zagovornici prava gay populacije pozivaju na bojkot talijanske tjestenine Barille, a vlasnik Guido Barilla ispričao se zbog svoje izjave kako u svojim reklamama nikad ne bi prikazao gay obitelj.

Njegove su riječi izgovorene u srijedu izazvale buru prosvjeda na društvenim mrežama i pokretanje online peticije na engleskome, njemačkome i talijanskome, a angažirao se čak i talijanski književni Nobelovac Dario Fo, javlja Reuters.

Do petka navečer peticija koju je na MoveOn.org pokrenula Beth Allen iz Takoma Parka u američkoj državi Marylandu, lezbijka i majka dvoje djece, prikupila je 85 tisuća potpisa.

"Guido Barilla jasno je rekao što misli o obiteljima poput moje kad je objavio kako u reklamama za Barillu nikad ne bi prikazao gay obitelj", kaže se u njezinoj peticiji.

Rekao je da gayevi mogu jesti neku drugu tjesteninu ako im se ta poruka ne sviđa. Ja ću ga poslušati, a i vi biste trebali", rekla je.

Nobelovac Fo pozvao je Barillu da se iskupi reklamom u kojoj će biti istospolni par ili roditelji.

Guido Barilla (55) pokušao se ispričati i rekao je kako je htio naglasiti ulogu žene u obitelji, ali njegova isprika nije pala na podno tlo. Na web stranici tvrtke sada je snimka njegove nove isprike.

"Jučer sam se ispričao što sam uvrijedio mnoge diljem svijeta. Danas tu ispriku ponavljam. Cijeli život poštujem svaku osobu bez razlike, pa i gayeve i njihove obitelji i niikad nikoga nisam diskriminirao. Sa svih strana svijeta stižu bezbrojne reakcije na moje riječi, i to me rastužilo i potištilo. Jasno je da ja još mnogo toga ne znam u živoj debati o evoluciji obitelji. Zato ću se idućih tjedana sastati s predstavnicima skupina koje najbolje predstavljaju evoluciju obitelji, pa i s onima koje su moje riječi uvrijedile.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Živila paštašuta,živio Barilla, cazo onima koji su kontra!


ponašanje ovih udruga već graniči s fašizmom

definitivno!

ponašanje ovih udruga već graniči s fašizmom

što mu bi da se ispričava, valjda su mu pr-ovci zaprijetili da će gorjet u paklu. čovjek ima pravo imat stav i ne podlijegat masovnoj histeriji i propagandi. i potrošači će prije podržat firmu sa stavom nego onu koja se okreće kako vjetar puše.

New Report

Close