Masovan odaziv na oglas za posao: Tvrtka traži kušače kanabisa

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Izabrani kandidati morat će redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla.

Kanadska legalizacija kanabisa za rekreativnu upotrebu otvorila je mnoga radna mjesta. Neka su samo za prave znalce.

Tvrtka AHLOT traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima. 

"Zaradite 50 dolara po satu kako biste procjenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi", kaže se u oglasu za posao. Traži se "connoisseur koji je dovoljno dugo živio s kanabisom da razumije i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog". 

Kanada je u srijedu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu, prva na zapadu. 

Bezbrojne prodavaonice počele su prodavati kanabis i nadaju se da će im "znalci" pomoći u usmjeravanju klijenata. 

"Uskoro će na tržištu biti stotine brendova. Bit će teško odlučiti se", kaže šef AHLOT-a Greg Pantelic objašnjavajući zašto otvaraju takva radna mjesta. 

Izabrani kandidati morat će redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A to podrazumijeva da se "radi od kuće". 

Uza sve navedeno, i ne čudi da je odaziv na oglas masovan. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!