Martin Odlazek širi svoje medijsko carstvo i u Celju

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2019. u 22:00
Radio Celje igra važnu ulogu u Savinjskoj regiji

Odlazek izdaje nekoliko dnevnih listova i brojne tjednike, također je vlasnik radijske mreže u kojoj djeluju lokalne postaje.

Martin Odlazek, jedan od najbogatijih Slovenaca, koji već posjeduje brojne novine, časopise i radijske postaje, i dalje jača svoju snagu i utjecaj na slovenskom medijskom tržištu.

Pod okrilje grupe Media24, kojom upravlja Odlazek, dolazi i regionalna medijska kuća NT&RC, koja izdaje časopis Novi tednik i Radio Celje, piše portal Siol.net. Odlazek je od manjinskih vlasnika NT&RC-a, među kojima su i novinari, kupio dionice i postao većinski vlasnik tvrtke. Prije toga dionice mu je prodala obitelji Šrot, koja je dugi niz godina bila u vlasništvu te medijske kuće. Tako je Odlazek došao do vlasništva medija koji igraju važnu ulogu u Savinjskoj regiji, zapošljavaju 26 osoba i godišnje ostvare oko 1,5 milijuna eura prihoda.

Glavni razlog za promjenu vlasništva NT&RC-a je tužba Pivovarne Laško Union protiv bivšeg direktora Boška Šrota. Kompanija zahtijeva isplatu štete u iznosu od 51 milijun eura koju je Šrot navodno prouzročio neuspješnim menadžerskim preuzimanjem. Obitelj Šrot vlasnički je kontrolirala NT&RC od 2001. godine, kada je općinu Celje u prvom mandatu vodio Bojan Šrot.

Iako je 2009. godine Boško Šrot morao napustiti vrh pivovare, Bojan Šrot je i dalje gradonačelnik Celja, a ponovno je izabran u prvom krugu prošlogodišnjih izbora.  Posljednjih godina Bojanu Šrotu su prigovarali zbog iskazivanja naklonosti prema obiteljskoj tvrtki NT&RC, budući da je poslovala u općinskim prostorijama u centru Celja, za koje dugo nije plaćala najamninu. Martin Odlazek posljednjih je godina postao vlasnik tjednika Reporter, Radija Krka i Radija Tednik Ptuj.

Njegova medijska kuća izdaje dnevni list Svet24, sportni dnevnik Ekipa SN i Salomonov oglasnik. Preuzeo je i brojne novine propale Delo revije i izdaje ih pod novim imenima, kao što su Zarja, Zvezde, Kajveš, Vklop, Eva i drugi. Također, vlada radijskom mrežom u kojoj djeluju Radio Aktual, Radio Veseljak i Radio Salomon. 

Komentirajte prvi

New Report

Close