MapMyApple širi se u zemlje EU

Aplikacija je testirana u Srbiji i Makedoniji/ Damir Špehar/PIXSELL Aplikacija je testirana u Srbiji i Makedoniji/ Damir Špehar/PIXSELL

Aplikacija za uzgajivače jabuka.

Na berlinskom sajmu Fruit Logistica ove godine uveden je i Start Up Day, na kojem je 19 mladih kompanija predstavilo inovacije u poljoprivredi. 

Izlagači iz Srbije, kao i iz regije i Europe, koji se bave proizvodnjom jabuka, imali su priliku razgovarati s predstavnicima aplikacije MapMyApple i doznati kako uz ovu aplikaciju mogu doći do odličnog uroda i bolje cijene, javlja portal Agronews.

Darko Martinović, glavni menadžer Select Fruit grupe, smatra da je upravo malim proizvođačima jabuka potrebna ovakva aplikacija, kako bi se ubrzalo praćenje radova i povećala učinkovitost. 

Oblikovana u suradnji sa stručnjacima u području proizvodnje jabuka, aplikacija MapMyApple pruža dnevno ažurirane preporuke za zaštitu, navodnjavanje, prihranu i ostale radove.

Primjenom satelitskih kamera visoke rezolucije daje i vizualnu informaciju o stanju vegetacije i vlagi na poljima, kao i preciznu vremensku prognozu.

Aplikacija je testirana na oglednim poljima u Srbiji i Makedoniji, a nakon uspješno obavljenih pregovara s proizvođačima jabuke na sajmu, koji su posvjedočili da nešto slično još uvijek nisu vidjeli u Europi zasigurno će do kraja godine biti korištena i u voćnjacima Italije, Francuske, Mađarske i Poljske.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!