Mali srpski aerodrom postao jedan od vodećih u regiji

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2016. u 09:46
FOTO: Thinkstock

Orijentiranjem na niskobudžetne kompanije, putnicima se pruža prilika da do Bratislave lete po cijeni od dva eura u jednom pravcu, dok se karte mogu kupiti i za pet eura za letove do Berlina kompanijom Ryanair.

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu bilježi sve veći broj putnika i postaje jedna od vodećih malih aerodroma u regiji. Sa njega lete kompanije Wizz Air i Ryanair, a cijene nekih karata su već od dva eura. Putnici su zadovoljni, jer su karte jeftine, pa se isplati iz Beograda doći do Niša. I oni bliži Nišu ne kriju zadovoljstvo.

Ukupan broj destinacija do kojih će se moći letjeti iz Niša već idućeg mjeseca bit će devet, piše Al Jazeera. Niški aerodrom zabilježit će rekordan broj putnika od osnivanja. Planovi su da u idućoj godini broj putnika bude 300.000.

"Ulaganjem od 6,5 miliona eura u aerodrom 'Konstanin Veliki', u infrastrukturu, odnosno proširenje zgrade i opremu mi očekujemo najmanje 500.000 u idućih pet godina, odnosno tamo 2020. godine očekujemo 700.000 putnika", ističe direktor aerodroma Vladica Đurđanović.

Orijentiranjem na niskobudžetne kompanije, putnicima se pruža prilika da do Bratislave lete po cijeni od dva eura u jednom pravcu, dok se karte mogu kupiti i za pet eura za letove do Berlina  kompanijom Ryanair.

Najčešći putnici na ovom aerodromu su iz centralne, istočne i južne Srbije. Manji broj je iz Beograda i Vojvodine, ali u upravi aerodroma najviše računaju na putnike sa Kosova i iz Makedonije.

Kažu da imaju veliku dijasporu, a geografski položaj Niša, uz jeftine karte, najveća je prednost.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close