Luštica Bay otvorio vrata gostima

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2018. u 14:21
Naselje će imati golf teren, tržnice, šetališnu zonu, šoping centar i druge sadržaje

Investicija u grad za 3500 stanovnika na području Općine Tivat, koji zajedno podižu Orascom Development i crnogorska vlada, vrijedna je 1,1 milijardu eura.

Luštica Bay, novi grad na crnogorskom dijelu Jadrana otvoren je prošlog vikenda kao potpuno operativna i funkcionalna destinacija.

Za početak, s radom su počeli hotel The Chedi Luštica Bay, rangiran s 5 zvjezdica, te Marina Luštica Bay, prva od dvije nautičke luke. Luštica Development, zajednička kompanija švicarskog Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%) na tivatskom dijelu poluotoka Luštica razvija projekt u koji je uključena izgradnja sedam hotela, dvije marine, golf terena s 18 rupa, oko 2000 stanova, vila i obiteljskih kuća kuća, te svih sadržaja nužnih za život grada. Vrijednost projekta procijenjena je na 1,1 milijardu eura.

Ulažu 50 mil. eura godišnje
Hotel The Chedi otvorili su Samih Sawiris, predsjednik i vlasnik kompanije Orascom Development Holding, premijer Duško Marković i Johan Berlandt, predsjednik belgijske Besix grupe. Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 privatnih condo apartmana koji će biti dostupni kao ekskluzivni stanovi za odmor. Otvoreno je 171 novo radno mjesto.

 

111 soba

ima hotel s pet zvjezdica Chedi, a zaposlena je 171 osoba

Novu nautičku luku otvorili su Khalid Bishara, čelnik Orascom Development Holdinga, Milutin Simović, potpredsjednik crnogorske vlade za ekonomsku politiku i financijski sustav i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, te Siniša Kusovac, predsjednik Općine Tivat.  Samih Sawiris najavio da će Orascom nastaviti dinamično razvijti novi turistički grad na Crnogorskom primorju. Marković je čestitao kompanijama Orascom Development Holding i Luštica Development na završetku radova na izgradnji prvog od sedam hotela u Luštica Bayu. 

"Očekivanja su da ćemo u nastavak realizacije projekta ulagati u prosjeku po oko 50 milijuna eura godišnje. U listopadu počinjemo gradnju druge faze – naselja Central na 240.000 kvadrata prostora bivše vojarne u Radovićima", rekao je ranije Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Developmenta. 

Turističke vile
Luštica Bay zamišljen je kao mjesto koje sadrži sva obilježja jednog gradića koji može primiti 3500 stanovnika. Smatra se da će 1000 stanovnika u njemu boraviti stalno. Prije toga, treba izgraditi stambeni dio naselja, prije svega središnji dio – Central, koje se nalazi iznad Marina naselja i prve od dvije marine. Cijene po kvadratu kreću se od 2400 do 2600 eura. Central će imati i više trgova i tržnica, šetališnu zonu, šoping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, igrališta za djecu, sportske terene i zatvoreni bazen. Jugoistočno od Centrala gradit će se još jedan tzv. beach hotel. U pravcu uvale Pržna bit će stambeno naselje Horizon s turističkim vilama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close