Lord Rothschild: Svjetska ekonomija je u kaosu

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2015. u 10:26
Foto: Alastair Grant/Press Association/PIXSELL

Britanski investicijski bankar i član poznate bankarske obitelji Rothschild, lord Jacob Rothschild upozorio je da je aktualna geopolitička situacija najteža od Drugog svjetskog rata.

On je u godišnjem izvještaju investicijskog fonda RIT Capital Partners, čiji je predsjednik, upozorio ulagače na 'kaos, ekstremizam i agresiju' širom svijeta, posebno ukazujući na 'užasne probleme u Europi', piše britanski list Telegraph, a prenosi AJB.

'Pored teške ekonomske situacije, investitori se suočavaju s geopolitičkom situacijom koja je možda najgora još od Drugog svjetskog rata', istaknuo je lord Rothschild u izvještaju za 2014. godinu.

Zaj 78-godišnji bankar naveo je da je to rezultat 'kaosa i ekstremizma na Bliskom istoku, ruske agresije i ekspanzije, kao i oslabljene Europe koja bilježi užasno visoku nezaposlenost, u najvećoj mjeri izazvanoj time što se vlasti u mnogim članicama Europske unije nisu pozabavile strukturnim reformama'.

Slika svjetske ekonomije koju je iznio u novom godišnjem izvještaju mnogo je gora od one u prošlogodišnjem.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Ne kužim ovog Jovana koji na svaki tekst (pa i ovaj star skoro 2 godine) stavlja neki link na youtube koji brijem nitko nikad neće otvoriti.

Ja otvorim. Jovan je jako inteligentan, a to zaključujem iz tih linkova. 99% vas ga nije u stanju shvatiti. Srećom 1% nas uživa u tim asocijacijama

Ne kužim ovog Jovana koji na svaki tekst (pa i ovaj star skoro 2 godine) stavlja neki link na youtube koji brijem nitko nikad neće otvoriti.

eto, kad vam vladar svijeta to kaže, onda nema baš previše razloga za optimizam.

New Report

Close