London i dalje najposjećenija destinacija

Autor: Tomislav Pili , 05. prosinac 2017. u 21:59
Pokretač dolazaka slaba funta/FOTOLIA

Britanska prijestolnica bilježi u 2017. za četvrtinu više posjeta turista iz Europe.

Teroristički napadi nisu uspjeli poljuljati London na ljestvici najposjećenijih destinacija europskih turista u ovoj godini, a pozitivan obol dala je i slaba funta.

Prema istraživanju provedenom na podacima s online platforme za rezervacije eDreams ODIGEO koje prenosi Reuters, London je tijekom ove godine zabilježio rast rezervacija iz Europe za 24 posto čime je drugu godinu zaredom najposjećenija destinacija turista iz "starog kontinenta".

"Pad vrijednosti funte nakon referenduma o Brexitu prošle godine ključni je pokretač rasta jer posjetitelji Velike Britanije sada dobijaju više za svoj novac", ističe se i analizi eDreams ODIGEO-a. Međutim, slaba funta ima utjecaj na porast broja i britanskih posjetitelja. Naime, dok je lani London bio četvrta najposjećenija destinacija britanskih turista, sada je zasjeo na čelnu poziciju. Iz toga se dade zaključiti kako terosristički napadi islamista nisu imali utjecaja na turitičku privlačnost britanske prijestolnice.

Podsjetimo, London je lani dva puta bio meta napada, kod Westminstera i na Londonskom mostu, a većina žrtava u oba su slučaja bili stranci. Podaci pokazuju da se napadi nisu odrazili i na ostale gradove koji su posljdnjih godina bili meta. Tako je posjećenost Berlina porasla za 10 posto, a Pariza za četiri posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close