Ljubljana kroz JPP energetski sanira 49 javnih zgrada

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2017. u 22:00
Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane/Željko Lukunić/PIXSELL

Među javnim zgradama koje će biti sanirane nalaze se vrtići, osnovne škole, zdravstveni centri, kulturni i sportski objekti.

Grad Ljubljana potpisao je ugovor o javno-privatnom partnerstvu (JPP) za energetsku sanaciju javnih zgrada s konzorcijem kojeg čine kompanije GGE i Petrol.

 

14,9 mil.

€ vrijedan je projekt u Ljubljani

Ovo je najveće javno-privatno partnerstvo u Sloveniji u području energetskih usluga i osigurat će potpunu ili djelimičnu sanaciju 49 zgrada. Ukupna investicija vrijedna je 14,9 milijuna eura. Privatni partner, konzorcij kompanija GGE i Petrol, investirat će u renoviranje 49 javnih zgrada, od čega će 26 biti u potpunosti sanirano, a 23 djelimično, uključujući i individualne mjere za unaprjeđenje učinkovitost. Kako navode iz kompanije GGE, među javnim zgradama nalaze se vrtići, osnovne škole, zdravstveni centri, kulturni i sportski objekti i administrativne zgrade.

"Kada je riječ o održivom razvoju, Ljubljana već predstavlja uzor mnogim svjetskim gradovima i ponosan sam što ćemo od sada moći biti uzor i primjer najbolje prakse kada je riječ o energetskoj učinkovotosti", rekao je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

 

49 javnih

zgrada bit će energetski sanirano

GGE i Petrol implementirat će niz mjera koje će donijeti energetsku učinkovitost, manju potrošnju energije i pozitivan utjecaj na životnu sredinu. Među njima su i renoviranje sustava za klimatizaciju, grijanje i hlađenje, zamjena unutrašnje rasvjete učinkovitijom, zamjena postojećih sustava za grijanje sustavima koji koriste obnovljive izvore energije, zamena prozora i vrata, kao i renoviranje fasada i izolacija krovova. Sve ove mjere donijet će uštedu od 8,3 megavata električne energije godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close