Lijekovi iz Hemofarma preplavit će tržište regije

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2016. u 14:34
Hemofar-mova ponuda bit će usklađena s tržištima zemalja jugoistočne Europe, Fotolia

Tvornica iz Vršca za vlasnika Stadu pokrivat će JI Europu.

Strateškom reorganizacijom njemačkog koncerna Stada osnovana je skupina za jugoistočnu Europu, koju će ubuduće voditi Hemofarm iz Vršca u Srbiji, izjavio je FoNetu glavni direktor direktor Hemofarma Ronald Seeliger, dodajući da je to dobra vijest za kompaniju, ali i za Srbiju.

Seeliger je objasnio da se njemački koncern, u čijem je sastavu i Hemofarm, odlučio za strateške promjene kako bi povećao učinkovitost i poslovanje u svim regijama. Prema njegovim riječima, ta promjena podrazumijeva i njegovo imenovanje za potpredsjednika Stade za jugoistočnu Europu.

Do sada je Stada bila organizirana u tri zone, Zapadnu Europu, Njemačku i Istok, ali takva organizacija zbog promjena na svjetskom tržištu više nije bila održiva, rekao je Seeliger, zbog čega je i prihvaćena odluka o drukčijoj raspodjeli regionalnih odgovornosti.

Šest regionalnih zona

To znači da će Stada ubuduće biti organizirana u šest regionalnih zona, a Hemofarm je zadužen za zonu jugoistočne Europe, naveo je Seeliger, ističući da je kompanija iz Vršca proteklih godina vrlo uspješno razvila poslovanje.

 

79,1posto

izvoza srpskih farmaceutskih proizvoda dolazi iz Hemofarma

Dioničari Stade zbog toga su zahtijevali da Hemofarm preuzme vođenje poslovanja u jugoistočnoj Europi, dakle na prostoru Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Bugarske, Makedonije i Rumunjske. “Mi ćemo biti glavna kompanija za to područje, a ja ću biti njen glavni menadžer”, rekao je Seeliger i objasnio da je riječ o prostoru koje obuhvaća desetak zemalja, s oko 3500 zaposlenih.
Prema njegovim riječima, organizacijska promjena Stade znači da će proizvodni portfolio Hemofarma biti usklađen s tržištima zemalja jugoistočne Europe, uzimajući u obzir njihove posebnosti i razlike.
To znači i da će kvalitetni Hemofarmovi proizvodi, dosad dostupni u Srbiji, BiH i Makedoniji, ubuduće biti dostupni i u cijeloj jugoistočnoj Europi, objasnio je Seeliger.

Bolji marketing

“Sada ćemo moći imati bolji marketinški i promotivni pristup regionalnom tržištu. Već smo se sastajali nekoliko puta, a imali smo kontakte i s vladama u tim zemljama”, rekao je Zeliger najavljujući da će ta promjena svakako osnažiti poziciju Hemofarma.
“Ponosan sam što će srpski lijekovi proizvedeni u pogonima Hemofarma biti dostupni građanima u svim zemljama regije, što je dobra vijest i za Srbiju”, istaknuo je Seeliger. pd

Komentirajte prvi

New Report

Close