Lidl plasira hrvatske proizvode u trgovine diljem Europe

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2015. u 12:04
Foto: DPA/PIXSELL

Lidl izvozi najviše hrvatskih proizvoda u Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Češku.

Lidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, u prva dva kvartala ostvario je izvoz hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u kojima posluje u vrijednosti od skoro 3,4 milijuna eura. U odnosu na prva dva kvartala 2014. godine, ostvaren je porast od gotovo 70%.

Kvaliteta proizvoda kojom osvaja sve veći broj novih potrošača zaslužna je za ovaj veliki uspjeh, kao i odlična suradnja s dobavljačima. Probojem Lidlove ponude na strana tržišta otvaraju se vrata i dobavljačima i hrvatskim proizvodima koji pronalaze svoje mjesto i u Lidlovim trgovinama diljem Europe i europskim domovima brojnih kupaca. U 2014. godini Lidl je izvezao čak 5,7 milijuna eura hrvatskih proizvoda u inozemstvo.

Lidl najviše izvozi proizvode hrvatskih tvrtki PPK i Pivac. Najveći porast u izvozu u prvoj polovici godine u odnosu na prvu polovicu 2014. godine ostvarili su proizvodi poduzeća Vodoplast, PPK i Atlantic. Lidl je ove godine uspješno izvezao i proizvode hrvatskih tvrtki koje prošle godine nisu bile u ponudi za strana tražišta tako da su Dukat, Meggle Hrvatska, Kandit i Zdenka od početka zabilježili velik uspjeh plasmanom kroz Lidl mrežu.

Lidl izvozi najviše hrvatskih proizvoda u Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Češku. U planu je i izvoz hrvatskih proizvoda u Španjolsku i Portugal te druge zemlje Europe. Hrvatski proizvodi koje Lidl izvozi na strana tržišta plasiraju se pod Lidlovim robnim markama koje su kupcima na tim tržištima poznate, a dio proizvoda se prodaje pod svojim hrvatskim brendovima. Lidlovi dobavljači na ovaj način koriste Lidlovu mrežu za plasman svojih proizvoda u mnoge europske zemlje.

Lidl veliku pozornost pridaje i razvoju odnosa s dobavljačima i uspostavljanju uspješnih suradnji koje su ključne prilikom osvajanja novih tržišta i zadržavanja odlične pozicije na postojećim tržištima.

Lidl kontinuirano razvija suradnju s domaćim proizvođačima u Hrvatskoj te do kraja 2015. godine planira nastaviti s jačanjem suradnje kroz još veći izvoz hrvatskih proizvoda.

Komentari (4)
Pogledajte sve

[emo_smijeh] a brojke…


Pivac većinom uvozi meso i preradjuje ga a Atlantic od hrvatskih proizvoda ima samo Cedevitu…realno malo je tu hrvatskoga

ima atlantic i drugih proizvoda u lidlu npr melem i kavu.

Pivac većinom uvozi meso i preradjuje ga a Atlantic od hrvatskih proizvoda ima samo Cedevitu…realno malo je tu hrvatskoga

New Report

Close