Leoniju poklonjeno 13,5 ha u Kraljevu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2018. u 21:59
Njemačka kompanija će proizvoditi optičke kabele i kabelske sustave za automobilsku industriju

Vlada Srbije proglasila je gradnju tvornice kabela projektom od nacionalnog značaja.

Vlada Srbije proglasila je izgradnju i otvaranje tvornice njemačke kompanije Leoni za projekt od nacionalnog značaja i poklonjeno im je zemljište od 13,5 hektara, na lokaciji Ratarsko imanje u Kraljevu.

Izdana im je i građevinska dozvola pa su radnici tvrtke Čip iz Prokuplja počeli pripremne radove za podizanje tvorničke hale od 45.000 četvornih metara.

"Smatram da će ovdje do 2021. godine raditi oko 4500 radnika. Tu će se proizvoditi optički kabeli i kabelski sustavi uglavnom za automobilsku industriju, za poznate svjetske proizvođače. Kada se zna da već traju radovi na rekonstrukciji proizvodnih hala bivšeg Autotransporta, koje je kupila turska kompanije Tai Group da bi proizvodila konfekciju, i da će tu do 2023. godine raditi oko 2500 radnika, grad Kraljevo bi znatno riješio pitanje nezaposlenosti, posebno što postoje još neke važne investicije o kojima sada ne bih govorio", rekao je za Politiku Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Njemu nije poznato hoće li, osim poklonjene zemlje, kompanija Leoni dobiti državne poticaje prema broju zaposlenih radnika, kao što je to čest slučaj u Srbiji, a oba investitora su za sada najavila prijem određenog broja radnika uglavnom menadžerskih kvalifikacija.  Kraljevo trenutno ima oko 11.000 nezaposlenih, više od mnogih drugih gradova u Srbiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close