Lagumdžija i Hahn: Kako povezati Hrvatsku preko Neuma

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. studeni 2012. u 09:07
Johannes Hahn (EPA)

Tema razgovora bila je kako Hrvatsku odnosno Europsku uniju što kvalitetnije i jeftinije povezati preko teritorija BiH kod Neuma.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija u ponedjeljak je u Bruxellesu s europskim povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom razgovarao o mogućnostima povezivanja teritorija Hrvatske preko Neuma, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Kako se navodi u priopćenju, tema razgovora bila je kako Hrvatsku odnosno Europsku uniju što kvalitetnije i jeftinije povezati preko teritorija BiH kod Neuma i kako za BiH osigurati ista načela kada je rječ o pritupu luci Ploče. Europski povjerenik Hahn pojasnio je kako sada predstoji usuglašavanje stavova unutar EU s ciljem usuglašavanja između pojedinih odjela Europske komisije da bi se potom u kontaktu sa bosanskohercegovačkim i hrvatskim sručnjacima našlo konačno rješenje.

Lagumdžija je upoznao povjerenika Hahna o zaključcima Vijeća ministara BiH koje bi uskoro trebalo razmatrati i predsjedništvo BiH istaknuvši da BiH želi biti konstruktivan partner u traženju najboljih rješenja, kako za "Neumski koridor" tako i za pristup luci Ploče, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close