Kuvajćani imaju čak 232 tvrtke trenutačno u BiH

Autor: Agencija VLM , 29. studeni 2013. u 10:45
Thinkstock

Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u idućem razdoblju provjeriti u koje su svrhe formirane te tvrtke, odnosno jesu li samo pokriće za dobivanje boravka i kupovinu nekretnina.

Povodom brojnih upita medija vezano uz informacije o organiziranom doseljavanju većeg broja osoba iz Kuvajta u Bosnu i Hercegovinu, glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić priopćio je službene informacije kojima raspolaže spomenuto ministarstvo. – Prema podacima kojima raspolažu nadležne institucije u BiH, u našoj državi registrirane su 232 kompanije državljana Kuvajta.

Od tog broja mnoge nisu aktivne i nadležne agencije će u idućem razdoblju provjeriti u koje su svrhe formirane te tvrtke, odnosno jesu li samo pokriće za dobivanje boravka i kupovinu nekretnina (kuća i placeva) i za brojne fizičke osobe – navodi se u priopćenju. Malagić opovrgava kako se radi o naseljavanju pola milijuna Arapa, te navodi kako se radi o nekoliko tisuća ljudi koji bi se trebali doseliti u BiH. – Mjere koje poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH i policijske agencije u BiH su isključivo sigurnosne prirode.

Naime, ne radi se ni o kakvom sprečavanju dolaska državljana Kuvajta.

Naprotiv, ohrabrujemo i pozivamo investitore i turiste iz ove države da posjete i ulažu u našu zemlju. Međutim, svi stranci koji dođu u Bosni i Hercegovinu moraju poštovati zakone ove države – zaključuje se u priopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić potvrdio je da se BiH suočava s problemom doseljavanja Arapa i najavio mogućnost skorog donošenja zakona koji bi spriječio državljane arapskih zemalja da masovno dolaze u BiH i kupuju nekretnine na njenoj teritoriji, s namjerom da tu i ostanu.

“Ne očekujem da će biti problem da takav zakon bude usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH, a onda je na redu Tužiteljstvo BiH da radi svoj posao, to jest pravosuđe”, rekao je Radončić za BH Radio prije nekoliko dana. Dodao je kako svi moraju poštovati zakone ove zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close