Kupuju kuće za 4.000 EUR i ustupaju ih siromašnima

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2016. u 11:51
Foto: Thinkstock

Ako je suditi po cijenama tih gospodarstava, koja se u pojedinim selima sa kućom i okućnicom kreću od 4.000 eura pa naviše, onda postoji nada da će biti više domaćinstava koja će dobiti nove stanare.

 Grad Čačak pokušat će u ovoj godini oživjeti napuštena seoska domaćinstva, i mlade privoljeti da na selu započnu poljoprivrednu proizvodnju.          

To će, kako se nadaju gradski oci, uspjeti tako što će Gradska stambena agencija otkupiti kuće i okućnice na selu, koje su napuštene, i ustupiti ih na korištenje višečlanim socijalno ugroženim obiteljima. 

Kako je rekao direktor Gradske stambene agencije Milan Draškić, planiraju kupiti pet poljoprivrednih gospodarstava, čiji su vlasnici odavno umrli ili se iselili, a njihovi potomci ne planiraju povratak na selo, pišu Večernje novosti.

“Poslije toga bi Skupština grada trebala odlučiti o kriterijima i načinu raspodjele domaćinstava. Razmišljamo da jedan od uvjeta bude da se radi o mladim bračnim parovima, da su u pitanju višečlane obiteljske zajednice i da su nezaposleni. Cilj je da se na ovaj način da podrška povratku mladih na selo”, kazao je Draškić.

On ističe da bi, uz pomoć domaćih i stranih nevladinih organizacija, koje bi financirale opremanje ovih gospodarstava poljoprivrednom mehanizacijom, ona mogla postati ozbiljni proizvođači.

Nakon toga bi, dodaje Draškić, ako to bude propisao pravilnik koga usvoji lokalni parlament, moglo doći i do otkupa gospodarstava od strane sada već ekonomski ojačanih obitelji, a od tog novca bi Agencija kupila nova domaćinstva.

U selima oko Čačka mještani su uglavnom oduševljeni ovom najavom iz Gradske stambene agencije. Ako je suditi po cijenama tih gospodarstava, koja se u pojedinim selima sa kućom i okućnicom kreću od 4.000 eura pa naviše, onda postoji nada da će biti više domaćinstava koja će dobiti nove stanare.

                            

Komentari (1)
Pogledajte sve

PD ,

zašto ste toliko opsjednuti Yugokomšijama s Balkana kod kojih je s’ranje duplo veće nego kod nas?

Šta možete naučiti od nekog koji je u svamu dva puta lošiji od Vas ?

Okrenite se malo prema EU i Regiji Jadran – Baltik , Austriji , Mađarskoj , Sloveniji , Italiji…

New Report

Close