Kubanci tvrde: I kod nas je eksplodirao golemi meteorit!

Autor: Agencija VLM , 16. veljača 2013. u 12:32
Chelyabinsk, Ural, Rusija / EPA

Događaj se navodno zbio u pokrajini Cienfuegos gdje su mnogi stanovnici oko 20 sati po lokalnom vremenu vidjeli svijetlu točku na nebu. Kažu da je bila veličine autobusa te da se nakon pada čula eksplozija i osjetilo podrhtavanje zemlje.

Iako su oči svijeta jučer bile uprte u rusku regiju Urlas, gdje je nakon pada meteorita ozlijeđeno 1200 ljudi i počinjena golema materijalna šteta, nešto kasnije o padu ''objekta s neba'' oglasili su se i Kubanci. Piše o tom fenomenu xinhuanet.com koji navodi da je u četvrtak navečer objekt pao s neba iznad središnje Kube te se prije eksplozije pretvorio u vatrenu kuglu "veću od Sunca". Tako je naime, pozivajući se na očevice, izvijestila kubanska državna televizija.

Događaj se navodno zbio u središnjoj pokrajini Cienfuegos gdje su mnogi stanovnici oko 20 sati po lokalnom vremenu vidjeli svijetlu točku na nebu. Kažu da je bila veličine autobusa te da se nakon njena pada čula eksplozija i osjetilo podrhtavanje zemlje. Na mjesto su poslani kubanski stručnjaci koji tragaju za ostacima meteora. Još uvijek nije poznato je li taj fenomen povezan s kasnijim padom meteorita u Rusiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close