Kubance razljutili nazivi parfema, spremaju se sankcije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2014. u 18:34
Reuters

“Za tu tešku grešku, bit će donesene disciplinske mjere” jer “inicijative takve prirode nikada naš narod ni revolucionarna vlada neće tolerirati”, kaže se u priopćenju vlade Raula Castra.

Kubanska vlada osudila je neodgovornim stajalište farmaceutske kompanije koja je predstavila dva parfema pod imenom "Ernesto" ('Che' Guevara) i "Hugo" (Chavez) te najavila da će sankcionirati odgovorne jer je projekt uvredljiv za dva sveta revolucionarna simbola.

"Za tu tešku grešku, bit će donesene disciplinske mjere" jer "inicijative takve prirode nikada naš narod ni revolucionarna vlada neće tolerirati", kaže se u priopćenju vlade Raula Castra. Dva parfema htio je razviti Labiofam, državna farmaceutska i kemijska tvrtka, a lansiranje je bilo planirano za početak 2015. godine.

Trebali su biti "hommage" revolucionaru Ernestu 'Che' Guevari, koji se pridružio Fidelu Castru i njegovim pobunjenicima u borbi protiv tadašnje vlade a postao je najvećim mučenikom kubanske revolucije kada je ubijen u Boliviji 1967., te Hugu Chavezu, pokojnom venezuelskom predsjedniku koji je bio najvažniji i najvjerniji savezenik Kube do svoje smrti 2013. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close