Krenuli iz garaža: Ovo su danas sjedišta najvećih kompanija

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2016. u 11:15
Arhivska fotografija: DPA/PIXSELL

Neke od danas najvećih tehnoloških tvrtki osnovane su u garažama i studentskim domovima. Ovako su se mijenjale kroz godine.

Neke od najvećih tehnoloških kompanija osnovane su u garažama i studentskim domovima. Tvrtka Cove složila je zanimljiv prikaz kako su se one mijenjale tijekom godina, piše Express.

Amazon
Jeff Bezos je 1994. godine osnovao online knjižaru iz svoje garaže u Seattleu. Danas je Amazon najveća svjetska internetska trgovina.

Apple
Jedna od najpoznatijih priča u svijetu tehnologije je ona o počecima Applea u garaži. Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne osnovali su Apple 1976. godine, a nisu ni slutili da će Apple postati jedan od najpoznatijih i najpopularnijih brendova na svijetu. Apple je ubrzo nakon osnutka iselio iz garaže, a danas ima sjedište u Cupertinu.

Facebook
Mark Zuckerberg je 2004. godine osnovao Facebook kao online alat za pomoć studentima. Facebook se ubrzo proširio diljem svijeta, a kompanija koja je nastala u studentskom domu u Massachusettsu danas ima preko milijardu korisnika. Sjedište Facebooka je u Menlo Parku u Kaliforniji.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close