IKEA Ljubljana zapošljava 300 ljudi, rok za prijave do petka

Autor: Sergej Novosel Vučković , 25. listopad 2016. u 15:03
Gradnja od 2017., kad će biti i primanje radnika/G. Stanzl/PIXSELL

Budućih 300 zaposlenika morat će “upiti” i poslovnu kulturu švedske kuće.

Od 2018. građanima Slovenije imat će još veći izbor odlazaka u robnu kuću Ikea, jer uz Graz, Villesse i Zagreb u okolnim zemljama, imat će Ikeu i u svojoj deželi.

Već se ranije pisalo o toj investiciji od 90 milijuna eura, gradnja centra veličine onoga zagrebačkog u Ljubljanji kreće nagodinu, a novost je da su krenule prijave za posao. Šveđani, naime, trebaju 300 radnika, a najprije žele novog vođu računovodstva, koji će biti odgovoran za poslovanje tvrtke Ikea Slovenija, koja postoji od 2008.. Rok za prijave je 28. listopada, u odabiru sudjeluje i agencija Manpower, globalni partner Ikee.

 Zapošljavanje svih ostalih teći će u fazama, kako navode Finance, s ciljem da svi budu zaposleni iduće godine. Prvo se bira vodstvo, koji će kasnije biti zadužen i za angažiranje druge potrebne radne snage, od ljudi na blagajnama do savjetnika za prodaju i djelatnika u restoranu. "Nekoliko mjeseci prije otvaranja ljubljanske robne kuće svi će budući zaposlenici biti educirani znanjima o konceptu Ikee, našem radu, načinu djelovanja i prodaji", objasnili su iz Ikee Slovenije. Pažnja se posvećuje, nastavljaju, i dobro razvijenoj kulturi tvrtke, koja se očituje u ponašanju ljudi.     

Komentirajte prvi

New Report

Close