Kreće turizam na planini Majevica

Autor: Poslovni dnevnik , 19. kolovoz 2019. u 21:59
Goste čeka domaća hrana

Svetozar Ostojić, poduzetnik iz Bijeljine, ulaže 16 mil. kuna.

Na planini Majevici u Loparama uskoro započinje investicijski ciklus vrijedan nekoliko milijuna maraka, koji pokreće Svetozar Ostojić, poduzetnik iz Bijeljine, koji na lokalitetu Busija gradi turistički kompleks.

Ostojić je svoju ideju objavio prošle godine, nakon čega je krenuo u rješavanje imovinsko-pravnih problema, a što se, kako je rekao za Nezavisne novine, privodi kraju.

  "Prva faza obuhvaća izgradnju motela sa 20 apartmanskih soba i restoran sa 500 mjesta, kao i nekoliko bungalova. Gradit će se i sportski tereni, skijaške staze, staze za šetače i bicikliste. Kraj će uljepšati nekoliko umjetnih jezera", kaže Ostojić.

Prema njegovoj procjeni, za taj dio radova bit će potrebno 3 do 4 mil. KM (12 do 16 mil. kuna). "Ako priča zaživi, očekujemo i dolazak velikih hotelskih lanaca, za koje je ostavljen prostor, a čija bi ulaganje moglo iznositi desetke milijuna maraka", dodaje Ostojić.

Busiju će od ostalih turističkih centara razlikovati domaća hrana proizvedena na planini, koja će se služiti gostima. Bit će organizirana i tržnica s domaćim proizvodima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close