Kreće gradnja malih HE na Bosni

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2013. u 21:59
Thinkstock

Glavni problem koji je zakočio realizaciju projekta vrijednog 250 milijuna eura, bile su razmirice između većinskih i manjinskih dioničara tvrtke Technor Energy.

Projekat izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Bosni, za koji je vlada Republike Srpske prije šest godina dodijelila koncesiju norveškoj kompaniji Technor Energy pokrenuo se s mrtve točke, javlja portal SEEbiz.

Glavni problem koji je zakočio realizaciju projekta vrijednog 250 milijuna eura, bile su razmirice između većinskih i manjinskih dioničara tvrtke Technor Energy, no oni su se nedavno dogovorili da podijele šest koncesijskih lokacija za izgradnju hidroenergetskih objekata na potezu od Doboja do Modriče. Tako su manjinski dioničari Technor Energyja osnovali tvrtku Technor Hydro 2 koja će preuzeti realizaciju tri male hidroelektrane na rijeci Bosni. Preostala tri koncesijska ugovora realizirat će Technor Energy.

Norvežani kažu da se u realizaciji koncesija najdalje otišlo na lokacijama Cijevna 1 i Cijevna 2 za koje očekuju da će prve biti građene. "Za njih se, takođe, mora čekati finalizacija Cijevne 3, koja je pod nadležnošću preduzeća Elektrodoboj. Prema našim saznanjima, oni su počeli intenzivno raditi svojim projektnim aktivnostima", izjavio je Roar Hausner, predsjednik Uprave Technor Energyja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close