Koridor 10 bit će završen na proljeće

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2019. u 21:59
Radi se na još 8,5 kilometara autoceste

Autocesta kroz Srbiju.

Na južnom i istočnom kraku Koridora 10 u Srbiji završava se izgradnja posljednjih oko 8,5 kilometara autoceste, izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsjednica vlade i ministrica građevinarstva, najavljujući da će sve biti gotovo na proljeće, prenosi Tanjug.

"Srbija je u 2018. napravila 102 kilometara autoceste, a od 2014. do 2018. asfaltirali smo gotovo 300 kilometara", rekla je Mihajlović Tanjugu.

Govoreći o Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, Mihajlović je rekla da je trenutno 24,5 km gotovo i da je ostalo da se završi još samo nešto više od jednog kilometra, jer se i dalje radi na osiguranju kosina kao i na opremanju tunela.

Na pitanje koliko je još kilometara ostalo na istočnom kraku Koridora 10, od Niša do granice s Bugarskom kod Dimitrovgrada, Mihajlović kaže da se tu gradi posljednjih sedam kilometara autoceste.

"Kada pogledate cijeli Koridor 10, ukupno imamo oko 8,5 km na kojima se radi, od čega je na južnom kraku kroz Grdelicu oko kilometar i ostatak na istočnom kraku", objasnila je ministrica.

Ona kaže da je na istočnom kraku angažiran izvođač radova iz Grčke i da se i tu, također, najviše radi na osiguranju pojedinih kosina nad autocestom. Mihajlović očekuje da će i to biti građevinski potpuno gotovo na proljeće.

Komentirajte prvi

New Report

Close