Proizvođač jedne od najpoznatijih mineralnih voda u regiji ima nove vlasnike

Autor: Poslovni dnevnik , 06. lipanj 2019. u 14:44
Tvrtka iz Aranđelovca najpoznatija po istoimenoj vodi

Vrijednost transakcije se ne ističe, ali novi vlasnici tvornice najavljuju nove mogućnosti razvoja i rasta kompanije i zaposlenih.

Proizvođač jedne od najpoznatijih mineralnih voda u regiji – Knjaz Miloš iz Aranđelovca u Srbiji – ima nove vlasnike, i to strane.

To su američki Pepsico, globalno poznat po svojoj Pepsi Coli, te češka Karlovarska mineralni vody (KMV), koji zajedno preuzimaju cijeli Knjaz. Pepsico je priopćio, a prenose srpski mediji, da je "s KMV-om, najvećim distributerom bezalkoholnih pića u srednjoj Europi, dogovorio zajedničko ulaganje, tj. kupovinu 100% vlasništva u kompaniji Knjaz Miloš".

Vlasnik joj je bio investicijski fond MID Europa. Ne ističući vrijednost kupovine, navodi se da transakcija obuhvaća kupnju proizvodnih kapaciteta u Aranđelovcu, te dobro pozicionirane brendove Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana i druge.

Posao će biti kompletiran nakon odobrenja antimonopolskih agencija u Srbiji i Crnoj Gori, ali je izvjesno da će biti u trećem kvartalu ove godine. Knjaz Miloš je poslovni 'biser' s tradicijom duljom od 200 godina i statusom jednog od najvećih proizvođača pića u Srbiji, u kojem su Amerikanci i Česi zacijelo našli dobru metu za nove poslovne izazove. 

"Novi partnerski pothvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regiji, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša osigurat ćemo najvišu vrijednost za kupce i potrošače", izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor KMV-a, dok je Christophe Guille, generalni direktor Pepsicoa za divizije za Srednju Europu, Balkan & DACH, dodao da je akvizicija prilika za dodatni razvoj i jačanje prisustva, zadovoljan što je KMV partner. 

Komentirajte prvi

New Report

Close