Knežević prodaje banke Južnoafrikancima

Autor: Poslovni dnevnik , 08. siječanj 2017. u 22:00
Duško Knežević smatra da Crna Gora treba postati bankarska destinacija poput Švicarske

Crnogorske banke Atlas i Invest želi preuzeti južnoafrički fond koji je zainteresiran i za sudjelovanje u turističkim projektima Atlas grupe u vlasništvu Duška Kneževića.

Crna Gora treba da biti bankarska destinacija kao Švicarska i mora privući što više međunarodnih banaka koje posluju po bazelskim standardima i valoriziraju investicijsko bankarstvo i elektronski platni promet kroz europske direktive, rekao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

On je Vijestima izjavio da ima nekoliko ponuda za svoje banke Atlas i Invest i da bi dolazak neke velike investicijske banke bio vrlo značajan za međunarodnu sliku o Crnoj Gori, kao i privlačenje novih izravnih stranih investicija. "Tim bankama cilj ne bi bio otvaranje podružnica i poslovanje na lokalnom tržištu, već bi Crnu Goru učinile financijskom destinacijom za međunarodne transakcije, financijske servise i platne institucije.

Komparativna prednost Crne Gore je euro i niske korporativne takse i porezi, kao i mediteranska pozicija. Za valorizaciju tih potencijala nužno je poboljšanje prometne infrastrukture, kao i reforme u obrazovanju. Za Crnu Goru to bi značilo privlačenje značajnog kapitala i otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Knežević. "Posljednjih mjeseci bilo je više zanimanja za dokapitalizaciju i otkup dionica Atlas banke. Još nismo donijeli konačnu odluku, imamo nekoliko ponuda i najbliže smo dogovoru s južnoafričkim fondom koji je zainteresiran za Atlas i Invest banku, ali i za sudjelovanje u realizaciji velikih turističkih projekata Atlas grupe", rekao je Knežević.

Komentirajte prvi

New Report

Close