Knežević od Budve dobio 4.000 kvadrata

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2015. u 08:00
Foto: PD

Atlas Invest planira graditi poslovni centar s luksuznim apartmanima.

Tvrtki Atlas Invest poznatoga crnogorskog poduzetnika Duška Kneževića Općina Budva prenijet će u vlasništvo zemljišni kompleks nešto veći od četiri tisuće četvornih metara u Pržnu, nasuprot hotela Maestral. Atlas se obvezuje da kao naknadu za zemlju i komunalije u budućem poslovno-apartmanskom kompleksu Općini ustupi nešto više od 560 četvornih metara poslovnog prostora i sto parkirnih mjesta u garaži, pišu Vijesti. Naime, Atlas Invest podnio je zahtjev za upotpunjenje urbanistčke parcele, za koji je nakon godinu dana pregovaranja s građanima Budva našla model.

Da bi se izgradio poslovni centar s luksuznim apartmanima, koji je planiran na 7500 bruto kvadrata građevinske površine, nužno je spojiti dvije parcele. Na jednoj je sadašnji oronuli poslovni centar, nasuprot Maestrala, u vlasništvu Atlas Monta, a druga se vodi na MZ Sveti Stefan. Građani su se prije godinu dana suprotstavili namjeri Općine da ustupi zemlju, pa je odluka bila povučena s dnevnog reda Skupštine, ali sada je postignut dogovor da se prostor ustupi Kneževiću, čije tvrtke prema pisanju crnogorskih medija, u posljednje vrijeme, imaju velikih financijskih problema.

U odluci koja je izazvala skupštinsku raspravu navodi se da se parcela prenosi uz uvjet da investitor za naknadu za ustupljeno zemljište i za komunalno opremanje ustupi Općini Budva pravo vlasništva na poslovnom prostoru u novoizgrađenom objektu površine 223 četvorna metra. Investitor se obvezuje da na dijelu gdje je planirana izgradnja novog objekta ustupi izgrađeni prostor površine 341 četvorni metar, kao i sto parkirnih mjesta.

U raspravi, Krsto Rađenović iz SNP-a, rekao je da Općina dobiva zanemarive kvadrate, a investitoru se daje mogućnost “da gradi kule i oslobađa se dva milijuna eura komunalija”. Vijećnik Demokrata Mijomir Pejović naveo je da priča općinskih čelnika zvuči bajkovito. “Kada vidimo tko je partner, tu ima ozbiljnih nedoumica, dvojbi i sumnji. Svako tko prati kretanja na ekonomskom i financijskom tržištu, vidi da je Atlas grupa pred bankrotom”, rekao je Pejović. Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović naveo je da je Atlas grupa u Budvi vlasnik vrijednih lokacija koje nisu valorizirali, što je loše za Općinu. “Zato ću u potpisu ugovora zaštiti interese Općine. Da dobijemo adekvatno jamstvo kojim ćemo biti zaštićeni najmanje onoliko koliko unosimo vrijednosti”, rekao je Rađenović. On je predložio amandman kojim se predviđa da se izgrađene nekretnine prenesu na korištenje Mjesnoj zajednici.

Komentirajte prvi

New Report

Close