Kinezi financiraju cestu Surčin-Obrenovac

Dionica vrijedna 234 mil. dolara gradit će se kreditom kineske Exim banke Dionica vrijedna 234 mil. dolara gradit će se kreditom kineske Exim banke

Nova autocesta koja će spojiti Beograd s Koridorom 11 bit će dugačka 17,6 kilometara, a njen sastavni dio je i novi most preko Save dužine 1800 metara.

Zorana Mihajlović, potpredsjednica srpske vlade i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, kaže da su dogovoreni detalji ugovora o financiranju izgradnje autoceste Surčin-Obrenovac i očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor. Nova autocesta od Surčina do Obrenovca bit će dugačka 17,6 kilometara, a njen sastavni dio je i novi most preko Save dužine 1800 metara.

Nova autocesta spojit će Beograd s Koridorom 11 i znatno će skratiti put do Čačka. Učešće domaćih tvrtki u tom projektu je 49 posto. Mihajlović je o projektu razgovarala sa zamjenikom direktora direkcije za koncesijske kredite kineske Exim banke Gao Ningom. "Dogovorili smo detalje i imamo suglasnost našeg Ministarstva financija. Zato očekujem da ugovor o financiranju gradnje autoceste Surčin - Obrenovac potpišemo na summitu Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe u Rigi, koji će biti održan do kraja godine, i da već početkom 2017. godine krenu radovi u kojima će sudjelovati i naše kompanije", rekla je Mihajlović.

Ona je u lipnju za vrijeme posjete predsjednik Kine Xi Jinping Beogradu potpisala ugovor o projektiranju i izgradnji te dionice vrijedne 233,69 milijuna dolara s kineskom kompanijom China Communication Construction Company (CCCC). 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve