Kinezi financiraju cestu Surčin-Obrenovac

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2016. u 21:59
Dionica vrijedna 234 mil. dolara gradit će se kreditom kineske Exim banke

Nova autocesta koja će spojiti Beograd s Koridorom 11 bit će dugačka 17,6 kilometara, a njen sastavni dio je i novi most preko Save dužine 1800 metara.

Zorana Mihajlović, potpredsjednica srpske vlade i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, kaže da su dogovoreni detalji ugovora o financiranju izgradnje autoceste Surčin-Obrenovac i očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor. Nova autocesta od Surčina do Obrenovca bit će dugačka 17,6 kilometara, a njen sastavni dio je i novi most preko Save dužine 1800 metara.

Nova autocesta spojit će Beograd s Koridorom 11 i znatno će skratiti put do Čačka. Učešće domaćih tvrtki u tom projektu je 49 posto. Mihajlović je o projektu razgovarala sa zamjenikom direktora direkcije za koncesijske kredite kineske Exim banke Gao Ningom. "Dogovorili smo detalje i imamo suglasnost našeg Ministarstva financija. Zato očekujem da ugovor o financiranju gradnje autoceste Surčin – Obrenovac potpišemo na summitu Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe u Rigi, koji će biti održan do kraja godine, i da već početkom 2017. godine krenu radovi u kojima će sudjelovati i naše kompanije", rekla je Mihajlović.

Ona je u lipnju za vrijeme posjete predsjednik Kine Xi Jinping Beogradu potpisala ugovor o projektiranju i izgradnji te dionice vrijedne 233,69 milijuna dolara s kineskom kompanijom China Communication Construction Company (CCCC). 

Komentirajte prvi

New Report

Close