Investicija od 300 milijuna eura: Kineski industrijski park biti počinje se graditi još ove godine

Autor: Poslovni dnevnik , 15. siječanj 2018. u 15:09
Izgradnja industrijskog parka na 320 hektara stajat će 300 milijuna eura

Prema dogovoru iz Pekinga u listopadu prošle godine, projekt će se realizirati u tri faze.

Nenad Popović, srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj i veleposlanik Kine u Srbiji Li Mančang, krajem prošlog tjedna razgovarali o ubrzavanju početka izgradnje srpsko-kineskog industrijskog parka u naselju Borča, pokraj Beograda. Iako tek predstoji utvrđivanje detalja ugovora s kineskom državnom kompanijom China Road and Bridge Corporation (CRBC), Popović je rekao kako očekuje da će izgradnja početi ove godine.

"Želimo razvijati koncept industrijskih parkova po uzoru na parkove u Kini", rekao je ministar i dodao kako smatra da Srbija "ima potencijal da postane regionalno čvorište za inovacije u sklopu kineske inicijative Jedan pojas, jedan put, a "to je cilj kojem Srbija teži".

Na 320 hektara budućeg industrijskog parka u Borči radilo bi više od tisuću domaćih i stranih inovacijskih kompanija s više od 10.000 ljudi, piše u priopćenju u kojem se dodaje da bi to bila investicija vrijedna 300 milijuna eura.

Prema dogovoru iz Pekinga u listopadu prošle godine, projekt će se realizirati u tri faze: prva je vrijedna oko 120 milijuna eura, druga 100 milijuna eura, a treća 80 milijuna eura. Popović je tada u Pekingu rekao da će to biti najsuvremeniji park u kojem će biti prisutne sve velike kompanije iz regije, kao i brojne velike kineske kompanije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hrvatska radi mlitav napredak, drugi se naprosto više trude.

New Report

Close