Kineska tvornica guma u Zrenjaninu

Autor: Poslovni dnevnik , 21. kolovoz 2018. u 21:59
Shandong Linglong proizvodit će u Srbiji 13,6 milijuna guma godišnje/Borna Filić/PIXSELL

Investicija vrijedna 870 mil. eura.

Kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma Shandong Linglong Tyre objavila je da planira investicijski projekt u Srbiji vrijedan 870,4 mil. eura, prenosi Yahoo News.

Portal Seenews.com navodi kako je ta kompanija u dokumentu podnesenom Šangajskoj burzi navela da planira izgraditi tvornicu automobilskih guma u Slobodnoj trgovinskoj zoni Zrenjanina.

U dokumentu se navodi kako je planirano da izgradnja tvornice službeno započne u travnju 2019. godine i da se odvija u tri faze, pri čemu bi posljednja faza bila okončana u ožujku 2025. godine.

Navodi se da kineska kompanija planira u toj tvornici u Srbiji godišnje proizvoditi 13,62 milijuna komada radijalnih guma visokih performansi.

Portal prenosi da je Shandong Linglong odlučio tvornicu guma izgraditi u Srbiji zbog nižih troškova investicije, gradnje, radne snage i energije u odnosu na druge zemlje u Europi.

Dodaje se da projekt tek treba odobriti kineska državna Komisija za nacionalni razvoj i reformu, kao i Ministarstvo trgovine Kine i Državna administracija za razmjenu s inozemstvom.

Brend kineske kompanije Linglong Tyre je službeni globalni partner u sektoru automobilskih guma talijanskog nogometnog kluba Juventus.

Komentirajte prvi

New Report

Close