Kina i SAD nastavljaju trgovinski dijalog

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2019. u 22:01
Foto: Reuters

Dvije vodeće gospodarske sile mogle bi okončati trgovinski rat.

Peking i Washington nastojali su formalizirati na najvišoj razini nastavak trgovinskih pregovora, dok kineski tisak spominje ovotjedni susret u Pekingu.

Gotovo tjedan dana nakon najave nastavka grubo prekinutog dijaloga početkom svibnja, mogućnost susreta dovela je do oporavka na Wall Streetu u nadi da će dvije najveće gospodarske sile svijeta okončati trgovinski rat.

Savjetnik za gospodarska pitanja u Bijeloj kući Larry Kudlow je naglasio u petak da se nastavlja komunikacija između glavnih pregovarača, uspostavljena nakon susreta prošlog tjedna u Osaki između Donalda Trumpa i kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

“Rade na određivanju datuma susreta. Mislim da su ovog tjedna održani telefonski sastanci. Radi se o pregovorima i to je dobro”, rekao je za Fox Business.

“Planiramo telefonski razgovor na visokoj razini s Kinom sljedećeg tjedna”, reagirao je izvor iz Trumpove administracije. Kina je upozorila u četvrtak da neće potpisati nikakav trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama ako on neće sadržavati potpuno ukidanje carina koje je uvela Trumpova administracija na kineske proizvode.

Ekipe dviju najvećih gospodarskih sila svijeta održavaju stalnu komunikaciju, rekao je na konferenciji za novinare Gao Feng, glasnogovornik ministarstva trgovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close