KBM Banku kupili srpski poduzetnici

Autor: Poslovni dnevnik , 16. veljača 2016. u 21:59
KBM Banka je na tržište Srbije došla kao vlasnik kragujevačke Credy banke

Prodajom podružnice u Srbiji uklonjena je posljednja prepreka za prodaju NKBM-a fondu Apollo.

Srpski poduzetnici Andrej Jovanović i Bojan Milovanović bit će novi vlasnici KBM Banke u Srbiji, objavio je mariborski list Večer. Nadzorni odbor mariborske banke NKBM pristao je prodati kragujevačku KBM Banku, a ugovor o prodaji bi, prema neslužbenim informacijama, trebao biti potpisan danas.

Slovenski mediji pišu da će se prodajom podružnice u Srbiji ukloniti posljednja prepreka za prodaju NKBM-a, treće po veličini slovenske banke, američkom investicijskom fondu Apollo, prenosi agencija STA. Time će se NKBM povući sa srpskog tržišta i ispuniti posljednji uvjet za privatizaciju. Banke NKBM i KBM banka dobile su odobrenje regulatornih organa za prodaju KBM-a, slovenska grupa od Europske središnje banke, a dvojica srpskih poduzetnika od Narodne banke Srbije, navodi Večer.

Večer navodi da će NKBM prodati svoju srpsku podružnicu za simboličan iznos, budući da će novi vlasnici odmah morati osigurati svježi kapital. KBM Banka je na tržište Srbije došla kao vlasnik kragujevačke Credy banke, čiji je većinski paket dionica preuzela 2010. godine. Andrej Jovanović i Bojan Milovanović javnosti su postali šire poznati kao osnivači kompanije Marbo Product, proizvođača brenda grickalica Chipsy. Marbo je prodat kompaniji Pepsico za 210 milijuna eura, što je otvorilo vrata drugim područjima poslovanja Jovanovića i Milovanovića. Andrej Jovanović je i glavni direktor kompanije Moji brendovi, u sklopu koje posluju Imlek, Knjaz Miloš i Bambi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close