Karadžić mora platiti 146.501 eura za svoju obranu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. listopad 2012. u 08:45
Radovan Karadžić (EPA)

Radovan Karadžić je po dolasku u ICTY rekao da ne raspolaže dovoljnim sredstvima za obranu i zatražio pomoć ICTY-ja.

 Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) odredio je u četvrtak bivšem političkom čelniku bosanskih Srba Radovanu Karadžiću iznos od 146.501 euro troškova za obranu.

"Optuženi treba platiti 146.501 euro za troškove obrane", navodi se u odluci tajnika suda Johna Hockinga, koju je objavio ICTY. "Osim troška optuženog, preostale troškove će pokriti sud", dodaje se u odluci, bez navođenja ukupnog troška obrane Karadžića (67) koji se u sudnici brani sam, ali ima na raspolaganju pravnu pomoć.

Radovan Karadžić je po dolasku u ICTY rekao da ne raspolaže dovoljnim sredstvima za obranu i zatražio pomoć ICTY-ja. Tajnik Hocking je utvrdio da je Karadžić u stanju djelomično financirati svoju obranu.
Ratni čelnik bosanskih Srba optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u ratu u Bosni i Hercegovini. Proces protiv njega počeo je u listopadu 2009. a optuženi bi u utorak trebao početi izvoditi dokaze svoje obrane.

Karadžić mora odgovarati za pokolj nad gotovo 8.000 muslimanskih muškaraca i mladića koji je vojska bosanskih Srba počinila u srpnju 1995. u Srebrenici. Uhićen u srpnju 2008. u Beogradu nakon 13 godina skrivanja, on tvrdi da je nedužan.

Komentirajte prvi

New Report

Close