KAP istovremeno gradi 4 tvornice: Žele ostvariti izvoz vrijedan 300 milijuna dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 30. listopad 2018. u 14:18
Nove tvornice radit će za automobilsku industriju PD

U Uniprom KAP-u trenutno je zaposleno 495 radnika.

Na području bivše tvornice glinice crnogorskog Kombinata aluminija (KAP) počinje gradnja četiri tvornice za preradu, koje će isključivo raditi za automobilsku industriju. “Cjelokupni izvoz iz tvornica u krugu Uniprom KAP-a 2020. godine iznosit će 300 milijuna dolara”, rekao je za Vijesti Veselin Pejović, vlasnik kompanije Uniprom.

Njegova kompanija koja upravlja imovinom bivšeg Kombinata aluminija u stečaju, i koja čeka rješenje imovinskih sporova kako bi se okončao stečaj i postala vlasnik KAP-a, angažirala je tursku kompaniju koja hale bivše tvornice glinice pretvara u staro željezo. Pejović najavljuje da će buduće tvornice za preradu repromaterijal dobivati od nove tvornice legura, koja se otvara u veljači sljedeće godine, kao i da od 2020. godine “niti jedan kilogram aluminija neće izaći iz KAP-a neprerađen, kako je to desetljećima ranije bila praksa“.

Uniprom je prije tri mjeseca postavio sve potrebne instalacije da se kao pogonsko gorivo za proizvodnju u tvornicama Anoda, Ljevaonica i budućih tvornica u krugu KAP-a koristi tekući prirodni plin. U Uniprom KAP-u trenutno je zaposleno 495 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close