Kandidat za Senat SAD-a: I začeće nakon silovanja Božja je namjera

Autor: Agencija VLM , 24. listopad 2012. u 16:06
Richard Mourdock (Foto: Wikipedia)

Od kontroverzne izjave republikanca Richarda Mourdocka ogradio se i sam Mitt Romney.

Debatu između kandidata za američki Senat u Indiani obilježila je kontroverzna izjava republikanca Richarda Mourdocka o pobačaju, prenosi RT. Mourdock, kandidat kojeg podržava konzervativni pokret Čajanka, izrazio je uvjerenje da život počinje od začeća te kako bi pobačaj trebao biti zakonom zabranjen čak i u slučaju silovanja i incesta.

– I sam sam se dugo mučio s time, no shvatio sam da je život Božji dar. Mislim da je čak i začeće u groznom slučaju silovanja nešto što je Bog namjeravao da se dogodi – rekao je Mourdock.

Sporna izjava odmah je izazvala reakciju demokratskog kandidata Joea Donnellyja koji se i sam protivi pobačaju.

– Bog u kojega ja vjerujem i Bog za kojeg znam da u njega vjeruje većina stanovnika Indiane u namjeri nema silovanje – nikada – poručio je Donnelly dodavši kako Mourdockovu izjavu smatra šokantnom i omalovažavajućom za žrtve silovanja. Mourdock je nakon debate pokušavao popraviti štetu pa je naglasio da nije htio reći da je silovanje Božja namjera jer bi to bilo bolesno i izopačeno.

– To nije ni blizu onome što sam rekao. Rekao sam da Bog stvara život – objasnio je. Od Mourdockove izjave ogradio se i republikanski kandidat za predsjednika Mitt Romney koji se u ponedjeljak pojavio u videokampanji u znak podrške stranačkom kolegi.

Komentirajte prvi

New Report

Close