Kako se zlostavljaju radnici u Geoxu

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2016. u 11:40
Geox je od Srbije dobio subvenciju od 11,3 mil. eura

Radnici su u stalnom strahu, mogu samo dva puta u toalet, ne smiju se žaliti, ni pitati i često trpe uvrede. Nazivaju ih “lokalcima”, “ciganima” i stalno prijete otkazom. U ožujku, nakon rasprave zbog pogreške jedne radnice, nadređeni su izvrijeđali sve radnike, a Krstić je otišla u policiju

Gordana Krstić iz Vranja u Srbiji u studenome prošle godine počela je raditi u tvornici Geox, što se ubrzo pretvorilo u noćnu moru, pišu Večernje novosti. Ona tvrdi da je ostala bez posla jer se borila za radnike i iznosi u javnost detalje o psihičkom zlostavljanju zaposlenika od strane nadređenih.

Prema njenim riječima, radnici su u stalnom strahu, mogu samo dva puta u toalet, ne smiju se žaliti, ni pitati i često trpe uvrede. Nazivaju ih "lokalcima", "ciganima" i stalno prijete otkazom.  U ožujku, nakon rasprave zbog pogreške jedne radnice, nadređeni su izvrijeđali sve radnike, a Krstić je otišla u policiju. List je pokušao dobiti odgovore od uprave Geoxa, ali su iz kompanije rekli da "nemaju komentar". Ni policija nije željela reći dokle se stiglo s istragom. Prema saznjanima lista, više od deset radnika Geoxa zatražilo je pomoć policije. Geox je 2012. dobio subvencija države od 11,3 milijuna eura za investiciju od 15,8 milijuna eura i zapošljavanje 1250 radnika u Vranju. Dosad su povukli 8,437.500 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close