Kad se loš kredit pretvori u dobar: Dobila 18,6 milijuna dolara

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2013. u 10:30
Thinkstock

Juliju Miller iz okruga Marion kreditna agencija Equifax oštetila je pogrešno navodeći njezine osobne podatke u kreditnom izvješću.

Loša kreditna sposobnost jednoj bi Amerikanki mogla priskrbiti vrtoglavih 18, 6 milijuna dolara. Juliju Miller iz okruga Marion kreditna agencija Equifax oštetila je pogrešno navodeći njezine osobne podatke u kreditnom izvješću, piše Business Insider. Rezultiralo je to time da su je banke godinama procjenjivale kreditno nesposobnom te joj odbijale izdati kredit.

Na sudu je dokazano da je Julie čak osam puta kontaktirala Equifax te njihove zaposlenike molila da isprave nepravilnosti, uključujući pogrešan broj zdravstvenog osiguranja, datum rođenja te krivo navedene račune. Činila je to otkako je uočila pogreške, odnosno od prosinca 2009. pa sve do 2011.godine. Tada se odlučila na tužbu.

– Naša je klijentica pretrpjela štetu. Njezin ugled je narušen, bilo je i kršenja njene privatnosti te niza izgubljenih prilika za dobivanje kredita. Ona ima brata invalida, a on također ne može dobiti kredit pa mu nije mogla pomoći – kazao je Julijin odvjetnik Michael Baxter.

Glasnogovornik Equifaxa odbio je komentirati presudu i iznos odštete koji će kompanija morati uplatiti na Julijin račun ako žalba koju su uložili propadne.

Slučaj je podigao veliku prašinu u bankarskim vodama, a Savezna trgovinska komisija objavila je rezultate istraživanja koji svjedoče da čak 21 posto izvještaja na temelju kojih se procjenjuje nečija kreditna sposobnost sadrže pogrešne podatke. Njih oko pet posto rezultira odbijanjem zahtjeva za kredit.

Komentari (2)
Pogledajte sve


eh što nismo u americi [emo_smijeh][emo_novac]

bitno je da netko pravomoćno “otključa” bankare na sudu, a onda ide slagalica u obliku sudske prakse [emo_namigusa] na što se hrvatsko pravosuđe voli pozivati zbog izrazite nekreativnosti.
čast iznimkama, naročito “švicarcu” sucu D.

eh što nismo u americi [emo_smijeh][emo_novac]

New Report

Close