Junckerov plan produžiti do 2019.

Autor: Tomislav Pili , 21. kolovoz 2016. u 21:59
Foto: DPA/PIXSELL

Italija otkrila način ubrzanja rasta.

Italija će na neformalnom sastanku Renzi-Hollande-Merkel predložiti mjere za ubrzanje ekonomskog rasta Europe, izjavio je državni tajnik za europske poslove Sandro Gozi. Talijanski premijer Matteo Renzi ugostit će danas na otoku Ventotene pored Napulja francuskog predsjednika i njemačku kancelarku, a uz ojačavanje sigurnosne suradnje glavna će tema biti ekspanzivna ekonomska politika.

Kako je kazao Gozi za Bloomberg, Italija smatra kako bi trebalo produžiti trajanja investicijskog plana predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera za dvije godine, odnosno do 2019. godine. K tome, plan bi trebao uključivati više prekograničnih projekata, po mogućnosti u digitalnom sektoru i infrastrukturi.

Gozi je pozvao i na mjere koje će dovesti do snižavanja nezaposlenosti mladih. Italija očekuje zeleno svjetlo od Europske komisije kojim bi mogao povećati dopušteni manjak proračuna na više od dva posto. Italija kroz povećanu proračunsku potrošnju namjerava ojačati investicije, pojašnjavaju analitičari.

Komentirajte prvi

New Report

Close