Juncker: Ne bi bilo mudro miješati se

Autor: Večernji list , 14. rujan 2017. u 22:00
Foto: Reuters

Čelnik Europske komisije u Strasbourgu odgovorio novinarima.

Implementacija arbitražne presude na kojoj Slovenija inzistira, a Hrvatska ponavlja da je ne može primijeniti zapravo nikog previše ne zanima u Europi, povjerio se predsjednik EK Jean-Claude Juncker suradnicima i novinarima koji su o toj temi postavljali pitanja u srijedu u Strasbourgu. Junckera osobno zanima jer je upoznat do detalja s pričom, ali druge lidere, političare i diplomate ne toliko.

Očekuju da dvije države same pronađu izlaz. Junckeru je stalo do toga da taj problem ne poprimi dramatične razmjere do te mjere da narušava jedinstvo koje i on i ostatak EU institucija želi postići dok pregovaraju s V. Britanijom o Brexitu i dok se bave osmišljavanjem nove EU. Zbog toga je Juncker onako govorio u intervjuu za HRT u srijedu u Strasbourgu, a u razgovoru s drugom grupom novinara, u kojoj je bio i dopisnik ljubljanskog Dela, također je bio suzdržaniji od svog potpredsjednika Fransa Timmermansa, koji je prije davao izjave u korist slovenske argumentacije.

“Ne mislim da bi miješanje s europske strane u taj konflikt bilo mudro i korisno”, rekao je za Delo i ponovio da to pitanje zapravo ne zanima druge države članice. “Htio bih da dvije zemlje i njihove vlade postignu dogovor među sobom”, rekao je za HRT.      

Komentirajte prvi

New Report

Close