Još jedan problem iz afere ‘Dieselgate’

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2018. u 10:00
Stroža testiranja ispušnih plinova čeka između 200 i 250.000 VW-ovih vozila, Foto: Reuters

“U ovom slučaju naši uobičajeni logistički kapaciteti nisu dostatni”.

Njemački Volkswagen (VW) će automobile koji čekaju nova stroža testiranja emisija skladištiti i u novoj međunarodnoj zračnoj luci u Berlinu koja je godinama u izgradnji, a primjer je spoja njemačke sramote zbog afere “dieselgate” i velikih kašnjenja u dovršetku projekta putničkog čvorišta.

“U ovom slučaju naši uobičajeni logistički kapaciteti nisu dostatni”, kazao je glasnogovornik VW-a za AFP. Dodaje i da je kompanija suočena s kašnjenjima zbog testiranja emisija na između 200 i 250 tisuća vozila. VW će tako skladištiti vozila na poligonu za testiranja nedaleko svoga sjedišta u Wolfsburgu, kao i u Berlinskoj zračnoj luci, a razmatra i druge prostore, dodao je glasnogovornik.

VW-ov skandal nazvan “dieselgate” posljednjih se godina mogao usporediti još samo s nizom problema koje prate projekt izgradnje nove berlinske međunarodne zračne luke. U početku je otvaranje tog čvorišta, nazvanog po bivšem njemačkom kancelaru Willyju Brandtu, bilo planirano za 2011., da bi kasnije došlo do niza stalnih pomicanja rokova radi mnoštva problema, uključujući sigurnosne od požara i strukturni integritet.

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentari (2)
Pogledajte sve

nek ih pošalju nama, mi ćemo ih sami “testirati”.. rabata 20% nek daju, ako nađemo koji defektni particle filter to ćemo skinuti i vratimo im u dijelove

al će zato balkancima i dalje biti marka broj 1

New Report

Close