John McCain usporedio iranskog predsjednika s majmunom

Autor: Agencija VLM , 05. veljača 2013. u 08:30
John McCain (Epa)

Mnogi su na društvenim mrežama McCaina zbog ove opaske nazvali rasizmom te mu poručili da je prešao granicu dobrog ukusa.

Američki senator i bivši predsjednički kandidat John McCain jučer je na Twitteru iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinejada usporedio s majmunom koji se nedavno vratio iz svemira, piše Mashable.

"Tako znači, Ahmadinejad želi biti prvi Iranac u svemiru – pa zar nije bio tamo prošlog tjedna?", napisao je na Twitteru McCain. Time je komentirao dvije recentne teme – iransku tvrdnju da su poslali majmuna u svemir te želju predsjednika Ahmadinejada da bude prva osoba koju će ta država poslati u svemir. Mnogi su na društvenim mrežama McCaina zbog ove opaske nazvali rasizmom te mu poručili da je prešao granicu dobrog ukusa na što im je par sati kasnije poručio da je to bila samo šala. "Možete li shvatiti šalu, ljudi?", upitao je McCain.

Iako bi to želio, Ahmadinejad sigurno neće biti prvi Iranac u svemiru. 2006. godine Anousheh Ansari je platio 20 milijuna dolara za putovanje ruskim Soyuzom na Međunarodnu svemirsku postaju te time prestigao Ahmadinejada.

Komentirajte prvi

New Report

Close